Φεστιβάλ

One alternative day

Για τέταρτη φορά η Shakila Ιωάννα Μπράτη διοργανώνει ένα Φεστιβάλ, με θέμα τη γυναίκα, τη φωνή των γυναικών.

Αυτή τη φορά, στο πλευρό της, ως συνεργάτης, είναι ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Μαζί δημιουργούν ένα Φεστιβάλ με κεντρικό θέμα την ετεροκανονικότητα, μέσα από ένα παιχνίδι αντιθέσεων. Μία συνάντηση ανθρώπων που τολμούν να αμφισβητήσουν το κατεστημένο, τους ρόλους των φύλων και που γενικά αναζητούν τον δικό τους εαυτό.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν ομιλίες και βιωματικά δρώμενα από εξειδικευμένες παρουσίες, που θα μας δείξουν νέους τρόπους διαχείρισης των διαφόρων τομέων της ζωής μας. Έτσι, θα μάθουμε πώς να ενεργούμε στις εκάστοτε καταστάσεις, πώς να αντιλαμβανόμαστε, τόσο τη δική μας στάση και συμπεριφορά, όπως και συμβολή μας στις σχέσεις, όσο και των άλλων, κατανοώντας τη θέση τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθουμε να σχετιζόμαστε με το διαφορετικό, τόσο μέσα μας, όσο και γύρω μας.

Επίσης μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα, θα υποστηριχτεί η επαφή μας με τη διαφορετικότητα, προσφέροντας μια ακόμα βαθύτερη αντίληψη, με έναν τρόπο που μόνο η Τέχνη μπορεί να επιτύχει.

Σε αυτό το Φεστιβάλ, ας μην ψάξουμε άλλο τις διαφορετικότητες μας, αλλά ας δούμε τι μας ενώνει, ποια είναι τα κοινά μας κι ας τα μοιραστούμε. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη ζωή ενός ανθρώπου ή ακόμα και μιας κοινωνικής ομάδας μπορούν να δημιουργήσουν ψυχικά τραύματα, που θα επηρεάσουν γενικά την ιδιοσυγκρασία και τη συμπεριφορά. Είναι σημαντικό ν’ ακουστούν προς τα έξω όλα όσα πληγώνουν, αλλά και θεραπεύουν. Μας αφορά όλους η ψυχική, σωματική και κοινωνική υγεία. Έχει μερίδα ευθύνης ο καθένας από εμάς στην ανάπτυξή της.

Ο χώρος δημιουργήθηκε με ελεύθερο λογισμικό από την γη των πιγκουίνων.